Huse, eşarfe, narpoane

În mod obligatoriu o sală elegantă trebuie să aibă scaunele îmbrăcate cu huse şi eşarfe, acestea vor da culoare evenimentului şi vor crea o atmosferă de basm. Materialele pot sa fie variate, de la saten sau minimat până la sofisticatul brocard iar culoarea lor poate să fie aleasă dintr-o paletă foarte largă. Pentru a crea un tot unitar în mijlocul mesei invitaţilor se va aşeza un napron identic ca şi textură şi culoare cu cea a eşarfelor. Eşarfele sunt de asemenea confecţionate fie din saten, organza, voal sau chiar dantelă foarte fină.

Arcada şi covorul roşu

Covorul roşu folosit la orice eveniment are o notă de eleganţă şi are menirea de a-i da solemnitate momentului. Acesta poate sa fie folosit fie la cununia religioasă, de la intrare până la altar, fie la intrarea în restaurant pentru ca mirii şi invitaţii să trăiască intensitatea momentului. Dacă doreşti o nuntă ca în basme, covorul roşu niciodată nu trebuie să lipsească.

Arcada are rolul de a da o nota de eleganţă intrării, aceasta poate fi îmbrăcată în materiale precum cele folosite la decorarea sălii personalizând astfel întreg decorul dar poate să aibă şi aranjamente florale fie doar în partea de sus fie pe părţile laterale sau pentru miresele romantice, toata arcada poate fi imbracată în flori.

Decor prezidiu

Prezidiul este masa unde se vor aşeza mirii şi naşii şi în mod obligatoriu trebuie să aibă o ţinută festivă, fustele care curg până în pământ vor fi asortate cu husele şi eşarfele iar în partea de sus putem să decorăm cu drapaje, lumini sau alte materiale fine, fundiţe, mărgele sau fluturaşi. Pe masa mirilor, pe părţile laterale trebuie aşezate sfeşnice cu lumânări pentru a încălzi atmosfera. Acestea se vor aprinde la friptură şi la tort îmbracand sala într-un decor de basm.

Aranjamente pentru prezidiu

Întregeşte decorul perfect realizat şi accesorizat. Se aşează în centrul mesei mirilor pentru a-i da grandoare şi în mod obligatoriu trebuie să fie elegant, amplu şi alături de lumânari, oglinzi şi celelalte accesorii să formeze masa perfectă aşa cum mirii şi-au dorit-o. Culoarea florilor va fi mereu asortată cu întregul decor şi este de preferat ca acestea să fie florile preferate ale miresei.

Stâlpişorii

Au menirea să dea o notă de sărbătoare bisericii şi ulterior sălii. Cununia religioasă nu trebuie lăsată la voia întâmplării, e momentul în care spiritual mirii işi unesc destinele pentru eternitate.

Aranjamente pentru mesele invitaţilor

Se aşează în centrul mesei invitaţilor fie pe vaze înalte de sticlă fie pe suporţi din fier forjat iar florile vor fi asortate cu celelalte culori folosite la decorarea sălii. Pot sa fie simple dar elegante ample sau sofisticate, important este ca acestea să întregească decorul.

Aranjamente florale pentru masini

De obicei se aşează pe limuzina sau maşina mirilor încercand să-i dea acesteia importanţa cuvenită deosebind-o de restul maşinilor.

Arcada baloane